Dovlecei cu rosii si masline la cuptor

Printeaza

Dovlecei cu rosii si masline la cuptor

Dovlecei cu rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, ceapa, masline, dafin, usturoi, cascaval, telina, cimbru, busuioc, ulei, sare, piper.

 

Ingrtediente: 

  • 4 dovlecei
  • 500 g roşii
  • 1 ceapă
  • 100 g măsline negre
  • 2 foi de dafin
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri caşcaval ras
  • 2-3 frunze de ţelină
  • cimbru
  • busuioc
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2 linguri de ulei, adaugi roşiile pasate, frunzele de ţelină tocate şi foile de dafin, pui sare şi piper şi laşi să fiarbă înăbuşit 35 de minute.

Speli în acest timp dovleceii, îi tai felii pe care le prăjeşti 3 minute în 2 linguri de ulei, presari sare, piper, cimbru, şi laşi să se înăbuşe 10-15 minute. Când sosul de roşii e gata, scoţi foile de dafin, adaugi usturoiul pisat şi busuiocul şi amesteci.

Intr-un vas care merge la cup­tor, uns cu ulei aşezi feliile de dovlecei ca ţiglele pe casă, pui câteva măsline fără sâmburi, torni o parte din sosul de roşii, presari caşcaval şi continui până termini cu un strat de dovlecei, torni sosul rămas, presari caşcaval şi dai totul la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.