Dovlecei cu marar si smantana

Printeaza

Dovlecei cu marar si smantana din: dovlecei, ceapă, făină, smântână, marar, ulei, sare.

Ingrediente:Dovlecei_cu_smantana_si_marar

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 300 g smântână
  • mărar
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii îi speli şi îi tai rondele de aproximativ 1 cm grosime. într-o tigaie torni ulei, îl laşi să se încălzeas­că bine, după care pui dovleceii şi îi prăjeşti.

Dovleceii îi rumeneşti pe ambefe părţi, apoi îi scoţi pe o farfurie. Ceapa o tai mărunt şi o căleşti uşor în ulei.

Apoi adaugi 2 linguri de făină, amesteci bine şi mai laşi 5 minute la foc mediu, să se călească făina împreună cu ceapa. Adaugi smântână şi amesteci totul bine.

După ce totul începe să fiarbă, e posibil ca sosul să fie cam gros. Dacă îl vrei mai lichid, adaugă încă puţină apă sau lapte, până ajunge la consistenţa dorită.

Sărezi şi piperezi după gust. în sos adaugi dovleceii, amesteci uşor şi laşi să mai fiarbă totul împreună 5 minute. La sfârşit, decorezi cu mărarul tocat mărunt.

Dovlecei cu marar si smantana

Dovlecei_cu_smantana_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.