Dovlecei cu carne la gratar

Printeaza

Dovlecei cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei cu carne la gratar

  • 500 g dovlecei
  • 800 g carne pentru gratar – pui, porc
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căliţi ceapa tocată şi usturoiul pisat în ulei. Adăugaţi roşiile tăiate în bucăţi şi lăsaţi să fiarbă 10 minute. Curăţaţi de coajă dovleceii şi tăiaţi-i în două, pe lungime. Rumeniţi dovleceii în­tr-o tigaie cu ulei, până primesc o culoare aurie.

Aşezaţi-i pe un platou cald, condimentaţi-i şi turnaţi peste ei sosul de roşii. De jur împrejur aranjaţi feliile de carne prăjite la grătar. La servire, adăugaţi pătrunjel tocat şi ardei iute, după plac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.