Dovlecei cu branza la cuptor

Printeaza

Dovlecei cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, telemea, parmezan, oua, crema de branza, smantana, unt, pesmet.

Ingrediente:Dovlecei_cu_branza_la_cuptor

  • 2 dovlecei
  •  4 roşii
  •  200 g telemea de vacă
  •  50 g parmezan
  •  3 ouă
  •  2 linguri cu cremă de brânză
  •  2-3 linguri cu smântână
  •  1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu pesmet
  •  1 legătură cu mărar
  •  sare

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii, tamponează-i cu un şervet şi taie-i în felii potrivit de groase.

Separat, rade brânza şi amestec-o bine cu un ou şi jumătate din cantitatea de mărar.

Unge un vas cu unt şi tapetează-l cu pesmet. Aşază un strat de rondele de dovlecel şi apoi unul de brânză.

In mijloc, pune roşiile spălate.

De jur împrejur, pune restul de dovlecel, apoi toarnă deasupra smântână bătută cu restul de ouă şi mărar şi crema de brânză.

Lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.

Spre final, presară parmezanul ras.

Dovlecei cu branza la cuptor

Dovlecei_cu_branza_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Dovlecei umpluti cu branza si smantana

Dovlecei umpluti cu branza si smantana

Dovlecei umpluti cu branza si smantana din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru […]

 

Dovlecei cu mujdei

Dovlecei cu branza brie

Dovlecei cu branza brie din: dovlecei, brie, chili, rosii, vin, ulei, menta, busuioc, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 roată mică de brie 2 chili muraţi 2 roşii 50 ml vin roşu 1 lingură de ulei de măsline busuioc proaspăt puţină mentă uscată sare   Mod de preparare: Feliază dovleceii pe lung, fără să-i decojeşti. Dă […]

 

Dovlecei_cu_branza_si_menta

Dovlecei cu branza si menta

Dovlecei cu branza si menta din: dovlecei, salote, usturoi, faina, ulei, menta, patrunjel, rosii, sare, piper, lamaie, branza, pesmet. Ingrediente: 4 dovlecei 2 şalote 2 căţei de usturoi 2 linguri de făină 4 linguri de ulei de măsline 1 mână de mentă proaspătă 1 legătură de pătrunjel 400 g roşii (la conservă) sare piper zeama […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.