Dovlecei în crustă de susan

Printeaza

O reteta savuroasa de Dovlecei în crustă de susan din: dovlecei, branza topita, gogosar, pepperoni, ou, faina, paine, seminte de susan, ulei, sare, piper, condimente si paprika.

Ingrediente:Dovlecei în crustă de susan

  • 2-3 dovlecei tineri
  • 6 felii de branza topita
  • 1/2 gogosar acru
  • 2 pepperoni
  • 1 ou
  • 4 lingurite faina
  • 4 felii de paine
  • 3 lingurite seminte de susan
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • condimente pentru friptura
  • paprika

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi scobeşti în mijloc cu un cuţitaş special de scos cotoare şi îi condimentezi puţin. îi laşi să stea câteva minute cu condimentele, între timp rulezi feliile de brânză topită în jurul unor fâşii de gogoşar.

Prepari din ou, făină şi puţină apă un aluat puţin mai gros decât cel de clătite.

Introduci cu grijă în dovlecei câte două felii de brânză topită rulate şi astupi la capete cu câte o feliuţă rotundă tăiată din miezul pe care l-ai scos. Tăvăleşti dovleceii prin aluat şi presari deasupra su­san.

Ii pui la prăjit într-o tigaie antiaderentă în care încingi uleiul cu partea cu su­san în jos, apoi presari susan şi deasupra.

Laşi 5 minute să se prăjească la foc mic şi îi întorci din când în când până se rumenesc frumos pe toate părţile.

Scoţi dovleceii pe hârtie absorbantă. Tai pâinea baghete, le dai prin aluatul rămas şi le pui la prăjit în uleiul rămas de la dovlecei.

Prăjeşti ba­ghetele câte 1-2 minute pe fiecare parte, le scoţi pe hârtie absorbantă şi le presari cu susan.

Aşezi pe un platou dovleceii întregi, unul tăiat felii de 2 cm grosime, iar de jur de împrejur baghetele şi decorezi cuverdeata, pepperoni si gogosari.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.