Dovleacul, vedeta toamnei in retetele culinare

Printeaza

Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.

Dovleac4

Tarta cu dovleac si ricotta

Tarta_cu_dovleac_si_ricottaTarta cu dovleac si ricotta din: dovleac, ulei de masline, aluat de foitaj, ricotta, frunze de salvie, nucsoara, coaja de lamaie, zeama de lamaie, rucola, ardie iute, seminte de pin. Ingrediente: 1 dovleac (circa 800 g), curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2 cm 2 linguri ulei de masline 320 g…

Read more »

Dovleac umplut cu carne de vita

Dovleac_umplut_cu_carne_de_vitaDovleac umplut cu carne de vita din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, carne de vita, rosii pasate, supa de oase, cimbru, oregano, sare de mare. Ingrediente: 1 dovleac 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 1 capatana de usturoi 2 morcovi 400 g carne de vita tocata mic 100 ml rosii pasate…

Read more »

Tartă cu bezea şi dovleac

Ingrediente: 500 g dovleac pentru plăcintă 300 g făină 300 g unt 350 g zahăr tos două ouă 4 albuşuri 500 mllapte dulce două plicuri cu praf cremă instant zahăr vanilinat sare esenţă de migdale nucă de cocos Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se…

Read more »

Pui cu susan şi dovleac

Ingrediente: doi piepţi de pui 50 g stafide seminţe de susan două ouă 500 g dovleac 100 g parmezan 100 g unt apă o lămâie ghimbir ras doi căţei de usturoi miere o lingură de amidon ulei sare, piper mărar pudră de chile 30 g zahăr tos Preparare: Piepţii de pui se taie în fâşii…

Read more »

Pizza cu creveti si dovleac

Ingrediente: 7 g drojdie uscată 50 g unt 300 ml apă o lingură de zahăr tos 600 g făină un ou 300 g creveţi decortiicaţi 300 g dovleac pentru plăcintă două fire de rozmarin sare, piper ulei de măsline sos de roşii picant Preparare: Dovleacul se curata de coaja, se spala si se sterge cu…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.