Dovleac cu stafide
PrinteazaDovleac cu stafide din: faina, dovleac, oua, zahar, ulei, praf de copt, scortisoara, stafide.
- 400 g făină
- 200 g dovleac
- 4 ouă
- 200 ml apă
- 200 g zahăr
- 50 ml ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă praf de copt
- scorţişoară, după gust
- 30 g stafide
- sare
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Tai coaja dovleacului, îndepărtezi seminţele şi dai prin râzătoare pulpa. O fierbi în apă cu 2-3 linguri de zahăr până când se înmoaie, apoi scurgi apa şi laşi dovleacul să se răcească.
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul tos rămas, zahărul vanilat, torni uleiul în fir subţire şi adaugi dovleacul, scorţişoara, făina şi praful de copt.
La final, pui stafidele înmuiate şi încorporezi albuşurile. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
După ce s-a răcit, pudrezi checul cu zahăr.
Pofta buna!