Dovleac copt cu ghimbir

Printeaza

Dovleac copt cu ghimbir din: dovleac, unt, zahar, scortisoara, ghimbir, sare, lamai.

Ingrediente:

  • 10 felii de dovleac, cu coajă
  • 150 g unt
  • 125 g zahăr brun
  • 25 g scorţişoară
  • o bucăţică de ghimbir, curăţată şi rasă
  • un praf de sare grunjoasă
  • 2 lămâi, feliate

 

Mod de preparare:

Aranjează feliile de dovleac într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Presară bucăţele de unt, zahăr şi scorţişoară, sărează după gust şi aşază feliile de lămâie între cele de dovleac.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180°C şi coace dovleacul până când zahărul s-a topit şi s-a caramelizat. Serveşte cu smântână şi nuci pecan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.