Doradă umplută

Printeaza

Se încinge cupto­rul la 180 °C. Se spală şi se şterg 4 dorade (curăţate, a cca 300 g). Se toacă 3 cepe şi 10 căţei de usturoi. Se lasă să se scurgă 100 g roşii uscate conservate în ulei; se taie mărunt. Se rup acele de la 6 fire de rozma­rin. Se curăţă şi se toacă 2 ardei iuţi roşii.

Se călesc în 1 lingură ulei de măsline ceapa şi usturoiul, roşiile, roz­marinul şi ardeiul iute. Se stinge cu 2 linguri suc de lămâie. Peştii se umplu cu acest amestec şi se leagă strâns cu aţă. Se condimen­tează bine cu sare de mare şi piper, pe ambele feţe.

Se curăţă 3 cepe şi se taie sferturi; se prăjesc împreună cu doradele, în 2 linguri ulei de măsline, 5 min. pe fiecare parte.

Se dau apoi la cuptor şi se mai coc 15-20 min. Se presară verdeaţă proaspă­tă şi se serveşte cu garnitură de orez cu şofran.

Doradă umplută

Doradă umplută

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.