Dorada la gratar cu usturoi

Printeaza

Dorada la gratar cu usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion.

Ingrediente:Dorada la gratar cu usturoi

  • 2 linguri de ghimbir ras
  • 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti
  • 2 dorade, curatate si eviscerate
  • 6 lingurite de iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de turmeric
  • 2 lingurite pudra de ardei iute
  • 3 lingurite seminte de chimion

 

Mod de preparare:

Crestează pielea peştelui pe fiecare parte folosind un cuţit ascuţit. Amestecă ghimbirul şi usturoiul, asezonează din belşug şi unge tot peştele cu acest amestec.

Zdrobeşte seminţele de chimion într-un mojar cu pistil. Amestecă iaurtul cu uleiul, seminţele de chimion, turmericul şi pudra de ardei iute şi asezonează.

Foloseşte amestecul pentru a unge peştele înăuntru şi afară. Lasă-l la frigider timp de 30 de minute. Incinge grătarul sau o tigaie-grill. Aşază peştele pe grătar şi rumeneşte-l câte 5 minute pe fiecare parte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.