Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

Printeaza

O reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare.

Ingrediente:Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

  • 4 fileuri de doradă
  • 4  cartofi albi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

pentru sosul de busuioc:

  • 10 frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • 5  linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune în blender frunzele de busuioc, căţelul de usturoi curăţat, uleiul de măsline şi sare, după gust. Pasează ingredientele până la obţinerea unui sos omogen. Curăţă dorada şi desfa-o fileuri. Curăţă cartofii de coaja, spală-i şi taie-i rondele subţiri.

Aşază un strat de cartofi într-un vas special pentru cup­tor uns cu puţin ulei. Pune deasupra un file de doradă şi acoperă-1 cu un alt strat de cartofi. Stropeşte cu ulei şi sărează, după gust. Aşază în vas şi celelalte fileuri, procedând în acelaşi mod.

Pune vasul în cuptorul reglat la funcţiunea de coacere şi lasă-1 25 de minute. Aşază pe fiecare farfurie câte un file de doradă îmbrăcat în cartofi şi serveşte-1 fierbinte, cu sosul de busuioc alături.

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.