Doradă cu sos de roşii

Printeaza

Doradă cu sos de roşii

Doradă cu sos de roşii

Ingrediente:

  • 4 dorade mai mici
  • un kilogram de roşii
  • o ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 200 ml ulei de măsline
  • 100 g măsline verzi feliate
  • o legătură de pătrunjel
  • o lămîie
  • sare, piper
  • castraveţi verzi
  • mărar

Preparare:

Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge o jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă cînd capătă o culoare aurie şi se toarnă o cană de apă

Se adaugă roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare. Se presară puţin piper şi sare, se fierbe timp de zece minute, se adaugă măslinele şi se mai fierbe zece minute.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se formează bile din aluat, se aşază într-o tavă, la distanţă între ele, căci cresc la copt.

Se condimentează dacă mai este nevoie, se presară pătrun¬jel tocat, se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Doradele se curăţă, se eviscerează şi se spală cu apă rece. Se condimentează, se aşază într-o tavă stropită cu restul de ulei, alături de usturoiul rămas tăiat felii subţiri, feliile de lămîie şi puţină apă.

Se introduce tava în cuptor şi se ţin circa 25-30 de minute, la foc potrivit.

Doradă cu sos de roşii.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place dorada, cu exceptia ca are cam multe oase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.