Dim Sum: Shiu mai

Printeaza

Shiu mai

Shiu mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara raman deschisi, astfel incat se vede umplutura.

De aceea sunt si mai usor de preparat decat, de exemplu, xiao long bao. In traditia culinara chinezeasca acesti coltunasi sunt cunoscuti sub denumirea “gateste si vinde”: tuturor le plac, asa incat, indiferent cati ai face, ii poti vinde imediat pe toti.

Umplutura lor este si ea interesanta caci se combina carnea de porc tocata cu creveti taiati foarte marunt. Amestecul imbina aroma de carne cu gustul sarat al fructelor de mare, bine pus in evidenta de sosul de soia si de sosul de stridii cu care se asezoneaza.

In umplutura se mai pot adauga ciupercile chinezesti, ghimbir si frunze de ceapa verde. Uneori, se adauga peste umplutura si o lingura de icre de crab.

Shiu mai

Shiu mai

 

Shiu_mai_07

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.