Diete celebre

Printeaza

Atkins

Dieta Atkins se concentrează pe controlul nivelului de insulină de-a lungul perioadei de scădere în greutate. Dacă asimilăm cantităţi mari de carbohidrati rafinaţi, nivelul de insulină creste rapid şi apoi scade la fel de brusc.

Creşterea nivelului de insulină declanşează reacţia organismelor să stocheze cât de multă energie pot din ceea ce mâncăm şi face puţin probabilă folosirea depozitelor adipoase ca sursă de energie.

Cea mai mare parte dintre adepţii dietei Atkins consumă o cantitate mai mare decât cea, normală de proteine.

The Zone

Această dietă urmăreşte un echilibru nutriţional în care la fiecare masă trebuie respectate proporţiile: 40% carbohidrati, 30% grăsimi şi 30% proteine. In acelaşi timp, se controlează şi nivelul de insulină, ceea ce face ca pierderea în greutate şi menţinerea ei să fie un succes.

Dieta încurajează consumul de zaharuri nerafinate şi grăsimi provenite din uleiul de măsline, avocado şi nuci.

Vegetariană

Studiile arată că cei care nu consumă carne nu au probleme cu excesul de greutate, suferă de mai puţine boli şi au o speranţă de viaţă mai mare.

Vegan

Veganismul este mai mult un stil de viată şi o filosofie decât o simplă dietă. Un adept nu va consuma nici măcar ouă, lactate ori miere nu doar din raţiuni de sănătate, ci şi pentru că iubesc animalele şi cred în urmările benefice asupra mediului.

Gardienii greutăţii (Weight Watchers)

Aceştia obţin scăderea în greutate prin regim, mişcare şi o reţea de sprijin. Adepţii acestui mod de viaţă practică împreună diverse sporturi, se întâlnesc ori de câte ori simt că cedează tentaţiilor şi încearcă să atragă cât mai mulţi membri prin propriul exemplu.

South Beach

Această dietă a făcut furori prin anii ‘90, bazându-se tot pe controlul nivelului de insulină şi pe avantajele carbohidraţilor cu acţiune lentă.

Varianta South Beach a apărut ca o replică la regimul bazat pe un conţinut redus de grăsimi şi ridicat de carbohidrati care s-a dovedit ineficient pe termen lung.

Mâncare crudă

Adepţii acestui fel de alimentaţie consumă totul crud, nepreparat cu ajutorul focului. Majoritatea
dintre ei sunt şi vegani. Ei recomandă ca cel puţin 3/4 din totalul de alimente să fie în stare crudă.

Dieta mediteraneană

Este de origine sud-europeană si este inspirată de vechile obiceiuri alimentare ale locuitorilor din Creta, Grecia şi sudul Italiei, dar şi ale celor din Spania, sudul Franţei sau Portugalia, deşi aceasta din urmă nu este atinsă de Mediterana.

Se bazează pe o mulţime de plante, fructe proaspete ca desert, fasole, alune, cereale, seminţe, ulei de măsline ca principală sursă de grăsimi, brânzeturi şi iaurturi dintre lactate, cantităţi moderate de peşte şi pui, până la patru ouă pe săptămână, mici cantităti de came roşie şi de vin.

25-35% din regimul mediteranean constă din grăsimi, dintre care cele saturate nu depăşesc 8% din aportul caloric.

 

Diete celebre

Diete celebre

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.