Dieta vegetariană previne tulburările intestinale

Printeaza

Dieta Persoanele care adoptă o dietă vegetariană sunt de trei ori mai puţin predispuse să sufere de tulburări intestinale, cunoscute sub numele de boala diverticulară, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford.

Această afecţiune este cauzată de consumul a prea puţine fibre şi se manifestă prin apariţia crampelor musculare, a stării de balonare, a gazelor intestinale, a constipaţiei sau a diareei, informează Daily Mail.

Cercetarea condusă de dr. Francesca Crowe, de la Departamentul de Epidemiologia Cancerului din cadrul Universităţii Oxford, a presupus analiza a 47.033 de adulţi britanici, dintre care 15.459 vegetarieni.

În urma testelor realizate pe parcursul a aproximativ 12 ani au fost identificate 812 cazuri de boală diverticulară din numărul total de voluntari. În urma rezultatelor, experţii au constatat că vegetarienii prezentau un risc cu 30% mai mic de a dezvolta această boală, spre deosebire de subiecţii care au inclus în dieta lor carne, preparate din carne sau alimente provenite de la animale, precum lactate şi ouă.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că unul dintre motive ar putea fi consumul de carne care alterează metabolismul bacteriei în colon şi ulterior îi slăbeşte acestuia peretele crescând astfel riscul dezvoltării bolii diverticulare. Cercetătorii nu au găsit nicio evidenţă semnificativă legată de cantitatea de carne consumată.

În cercetare se mai arătă că potenţialele beneficii protective ale dietei vegetariene ar putea fi obţinute într-un timp foarte scurt. Totodată, se pare că există o asociere şi între consumul mare de fibre şi diminuarea riscului de a dezvolta o tulburare intestinală.

Pacienţii care au consumat fibre, respectiv mai mult de 25,5 grame pe zi în cazul femeilor şi 26,1 grame în cazul bărbaţilor, au prezentat un risc cu 42% mai mic de a dezvolta boala comparativ cu cei care au consumat mai puţin de 14 grame de fibre zilnic. Articol preluat de aici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.