Dieta cu rosii

Printeaza

Crude, mâncate ca atare, în mâncăruri sau salate, suc sau pastă, uscate sau bulion, roşiile sunt gustoase oricum. Sunt si o adevărată sursă de sănătate.

Conţin, pe lângă zaharuri, apă (94%), vitamine şi săruri minerale, celebrul licopen, un antioxidant puternic ce reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenţa infarctului miocardic scade cu 20-50% la persoanele ce consumă frecvent roşii.

Consumul constant de roşii previne bolile cardiovasculare. Potasiul, care se găseşte din belşug în roşii, ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Cura cu roşii: cel puţin două roşii crude pe zi, măcar o lună Cura cu suc de roşii: un pahar cu suc de roşii în fiecare zi, vreme de minimum două săptămâni.

Sucul şi pasta de roşii protejează articulaţiile, celulele nervoase şi vasele de sânge. Roşiile sunt recomandate în curele de slăbire, având un conţinut caloric foarte redus.

Efectul anticancerigen creşte prin consumul zilnic al unei combinaţii de salată de roşii şi usturoi.

 

Dieta cu rosii

Dieta cu rosii

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.