Dieta cu pere (topeste kilogramele in plus)

Printeaza

Dieta cu perePerele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe ale toamnei. Cu un aport bogat de vitamine, antioxidanti si minerale, perele sunt foarte benefice pentru organism. De asemenea, sunt aceste fructe sunt populare datorita gustului dulce si suculent, precum si a texturii cremoase.

Perele sunt recomandate de asemenea pentru numeroase afectiuni, precum diabet, alergii, afectiuni pulmonare, inflamatii, constipatii, colesterol, afectiuni digestive si osoase.

Datorita continutului mic de calorii si a faptului ca au un continut mare de apa, perele sunt recomandate in special in curele de slabire. Ele au un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca zaharul din ele se absoarbe lent in sange, contribuind la prelungirea senzatiei de satietate. In plus, perele au un continut ridicat de vitamina C, care iti protejeaza organismul de radicalii liberi si stimuleaza metabolismul.

Dieta cu pere prezinta doua tipuri de meniuri. Il poti alege pe cel care ti se potriveste.

Meniul 1

Mic dejun: o para, un iaurt mic;

Pranz: carne slaba de pui sau curcan, fiarta sau fripta, salata (fara rosii), legume crude nelimitat, 2 lingurite ulei;

Cina: doar pere (in jur de un kilogram, daca puteti) – nu mai tarziu de ora 19.

Meniu 2

Mic dejun: o para, 100 g branza slaba de vaci;
Pranz: 100 g carne (sau 150 g peste), cu o portie de legume gatite (fripte sau fierte), salata nelimitat (fara rosii);

Cina: doar pere (in jur de un kilogram) – nu mai tarziu de ora 19.

Dieta cu pere poate dura doua saptamani. Pe langa rezultatele uimitoare in ceea ce priveste silueta, perele ajuta la si la o buna detoxifiere a organismului.

La finalul celor doua saptamani, mananca doua zile doar pere, fie in stare cruda, fie in compot (fara zahar).

Alte beneficii ale perelor

Perele contin numeroase elemente benefice: acid citric, pectina, uleiuri esentiale, caroten, tanin, carbohidrati, fructoza, potasiu, vitamina B, vitamina C, magneziu, fier, zinc, boron, acid folic, fibre nutritionale etc.

Perele constituie unele dintre primele fructe recomandate pentru a fi introduse in dieta bebelusilor, fiind cel mai putin probabil sa produca reactii adverse.

Aceste fructe contin si boron, care, in combinatie cu vitamina C, magneziu si cupru reprezinta elemente benefice in prevenirea si tratarea osteoporozei.

Perele au vitamina C si cupru, protejand organismul de efectul radicalilor liberi. Vitamina C stimuleaza anticorpii sa lupte impotriva infectiilor, distrugand bacteriile si virusii. O para aduce un aport de 11% din necesarul zilnic a organismului de vitamina C. Acest tip de vitamina, alaturi de cupru, ajuta sistemul imunitar si previne cancerul. Conform unui studiu realizat cu peste 51.000 de femei aflate la varsta post-menopauzei, s-a constatat ca cele care consumasera pere aveau un risc mai redus de a face cancer la san.

De asemenea, perele contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular si cel al colonului. Avand un continut de fibre, fructele previn constiparea si reduc nivelul de colesterol. Fibrele joaca un rol important si in eliminarea polipilor cancerosi de pe colon. La nivelul digestiei, fibrele pot contribui la echilibrul nivelului de glucoza din sange. Pentru femeile insarcinate, perele reprezinta o sursa pretioasa de acid folic.

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.