retete

Aspic

Aspic Aspicul este asemănător cu zeama închegată de piftie, doar că este mai concentrat, fără grăsime, transparent, plăcut la gust. Nu se pune usturoi. Este un preparat care are la bază gelatina, obţinută prin fierberea părţilor gelatinoase de la diferite animale. Aspicul apără preparatul culinar care se glasează cu aspic lichid (rece) ca să nu […]

Retete Traditionale de Porc pentru Masa de Craciun

Tăierea, parlirea sau opărirea porcului

Tăierea, parlirea sau opărirea porcului: Cum se alege porcul destinat tăierii: Cei mai potriviţi porci pentru carne sunt cei din rasa York , cu capul mare, părul lins şi rar, iar pentru grăsime, rasa Mangaliţa – albi, cu părul creţ. Cei din rasa Bazna – de culoare neagră, cu o dungă lată pe spate, care […]

Vinuri: Soiuri de struguri albi

Curs rapid de alegere a vinului

Curs rapid de alegere a vinului: Vinul reprezinta mult mai mult decat o simpla bautura, oferind o experienta aparte pentru fiecare dintre noi. Oricat de subiectiva poate fi aceasta experienta, sunt cateva elemente simple de care trebuie sa tinem cont la alegerea vinului, pentru a fi siguri ca am facut optiunea corecta. Un grafic explicativ, […]

Despre afine

Despre afine Afinele sunt un pachet de antioxidanţi, numiţi antocianine, care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturilor care pot conduce la apariţia cataractei, glaucomului, varicelor, hemoroizilor, afecţiunilor cardiovasculare şi cancerului. Antocianina, pigmentul roşu-albastru din afine, îmbunătăţeşte integritatea structurii venelor, dar şi a întregului sistem vascular. Protejează împotriva […]

Sos Tabasco

Despre Sosul Tabasco

Despre Sosul Tabasco Este unul dintre cele mai cunoscute sosuri iuţi din lume. A fost preparat pentru prima dată în 1868 de Edmund Mcllhenny, un fost bancher. Pentru obţinerea lui, se zdrobesc ardei iuţi Tabasco, se amestecă cu sare şi se ţin în butoaie de stejar alb 3 ani. După aceea, se adaugă oţet, se […]

retete

Despre indicele glicemic

Despre indicele glicemic CE ÎNSEAMNĂ IG SCĂZUT? Abrevierea este pentru Indice Glicemic – rata la care organismul transformă carbohidraţii din mâncare în energie, sub formă de glucoză. Alimentele cu un IG scăzut, precum lintea, fasolea, pastele, cerealele integrale, nucile şi seminţele, eliberează energie mai lent, ceea ce previne creşterile sau scăderile bruşte ale zahărului din […]

retete

Totul despre ardeii iuti

Totul despre ardeii iuti: Senzaţia de iuţeală este dată de un compus chimic al acestor ardei, capsaicina. Scala Scoville foloseşte acest component activ pentru a măsura iuţeala ardeilor, de la zero până la 2,2 milioane. Cel mai iute ardei din lume este Carolina Reaper, care se află la limita superioară a scalei. Este urmat de […]

Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie STERILIZAREA BORCANELOR Incinge cuptorul la 140°C. Spală borcanele în apă caldă cu săpun şi clăteşte-le bine. Aşază-le într-o tavă subţire de copt şi dă-le la cuptor pentru a se usca în întregime. Dacă foloseşti borcane cu sigiliu de cauciuc, fierbe sigiliile, întrucât căldura uscată le strică. PRĂJIREA ALUNELOR Cel mai bine […]

Sfaturi alimentare

Beneficiile fructelor si legumelor

Beneficiile fructelor si legumelor Să mănânci şapte porţii de fructe şi legume zilnic poate părea complicat, însă exista soluţii. In nesfârşitul flux de sfaturi privind dieta şi sănătatea, un mesaj rămâne constant. Toţi experţii sunt de acord că un regim alimentar bogat în fructe şi legume este benefic. Proaspete, congelate, din conservă – în orice […]

retete

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele: Despre uleiul de măsline, cel de migdale sau cel de argan a auzit toată lumea, fiind unele dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru îmbunătăţirea aspectului pielii şi cel al părului. Însă, pe piaţa fito-dermatocosmeticelor au câştigat teren, în ultima vreme, uleiuri pe cât de rare, pe […]

retete

Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie Lintea nu are nevoie să stea în apă înainte de a fi pusă la fiert. Timpul de fierbere variază între 15-60 de minute, în funcţie de tipul ei. Ea trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute, la foc mic, într-un vas acoperit. O cană cu linte are nevoie de […]

Taratele de grau – eficiente în terapia bolilor digestive și în cura de slăbire

S-a demonstrat ca taratele de grau contin substante care ataca alimentele ajunse in stomac, facand astfel digestia rapida si usoara. Acestea se vor lua in cantitate cat mai mare, dar numai macinate foarte fin cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se […]

Proprietatile ardeiului iute

Ardeiul iute ascunde o multitudine de beneficii pentru sănătatea noastră. Usturător şi picant, acesta pune pe fugă durerile, stimulează funcţiile organismului şi-l protejează. Nu are o istorie prea lungă în medicina populară europeană, însă extrem de glorioasă. A fost adus în ţara noastră în urmă cu trei sute de ani şi şi-a găsit „iute” locul, […]

retete

30 de minute pe zi, exercitiu pentru o inima sanatoasa

30 de minute pe zi, exercitiu pentru o inima sanatoasa Respiratia si miscarea reprezinta componente de baza ale existentei noastre. Din momentul nasterii, fiinta umana incepe o lunga calatorie in care va trebui sa fie mai mult in miscare si in care perioadele de imobilitate, cu evidenta exceptie a celor de somn, vor fi asociate […]

Diete

Dieta Montignac

Dieta Montignac Michel Montignac nu era medic, nici specialist în domeniul nutriţiei. Provenea dintr-o familie în care tatăl suferise de obezitate şi nici el nu avea greutatea ideală. In anii ’70, începe să experimenteze o dietă din care elimină carbohidraţii „răi” (cartofi, făină albă, pâine albă, orez alb), cu absorbţie rapidă şi se bazează mai […]

Cupă de cremă cu sirop de rodie

Totul despre rodie

Totul despre rodie  Fructul a devenit popular in tarile Orientului Mijlociu in urma cu 6.000 de ani. Rodia este originara din Iran, este cultivata in zonele uscate din centrul Asiei, in regiunea Mediteranei, iar in Israel este considerata fruct traditional. Rodiile sunt bogate in vitamina C, potasiu, flavonoide si acid elagic, un antioxidant puternic ce […]

Despre Pane

Despre Pane Paneul este un fel de „paturică” in care se infasoara tot felul de ingrediente, dupa cum poftim, de la fructe si flori, pana la legume si carne. Nu este greu de facut si poate transforma o banala leguma intr-o mancare rafinata. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obtinem cand preparam […]

Totul despre smoothie

Totul despre smoothie Variantele de smoothie sunt actualizări ale unor sucuri traditionale, cu un continut scazut de zahar. Acestea combina frunze verzi, legume si fructe, adunand intr-un pahar toate fibrele naturale si nutrientii lor. Noi cercetari sugereaza ca, pentru o sanatate optima, ar trebui sa tintim mai sus de cele 5 portii de fructe si […]

retete

Sfaturi pentru prepararea unui gratar perfect

Desi multa lume tinde sa foloseasca gratare electrice, nimic nu poate concura cu gustul dat mancarii pe carbuni. Investeste intr-un gratar bun, cu capac – acesta functioneaza ca un cuptor, pentru o preparare mai rapida a mancarii si mai buna a bucatilor mari de carne. Cand gatiti pentru mulţi oameni, tineti si cuptorul aprins, pentru […]

Istoria berii

Despre vin si bere

Vinul si berea sunt doua bauturi iubite de foarte multa lume, oamenii denumindu-le delicioase, sfinte, cateodata pacatoase sau chiar diabolice, dupa imprejurare. Totusi, cu siguranta sunt lucruri pe care inca nu le stii despre aceste doua bauturi, potrivit Listverse: De ce e vinul sanatos? In cadrul unui studiu care s-a desfasurat pe durata a 10 […]

Totul despre vin

Totul despre vin: Daca dintre toate bauturile alcoolice vinul este preferatul tau, inseamna ca ai putea deveni in timp un mic expert intr-ale tipurilor, aromelor si denumirilor specifice de vin. Informatiile nu sunt deloc atat de complicate pe cat ti-ai fi imaginat. Compania londoneza Datadial a realizat un mic ghid pentru clientul lor, WineInvestment, prezentat […]

Dieta cu dovlecei

Dieta pentru un ten perfect

Dieta pentru un ten perfect. De zeci de ani auzim acelasi lucru: pie­lea are nevoie de apa, oxigen si fotoprotectie pentru a functiona sanatos si eficient. Ei bine, un studiu publicat in Journal of American College of Nutrition a demonstrat ca dieta are un rol mult mai important in sanatatea, frumusetea si tineretea pielii si […]

retete

Sfaturi pentru slabit

Exista o lista de sfaturi pentru slabit ce chiar te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus si sa te bucuri de o silueta armonioasa! Am adunat pentru tine cele mai bune 50 de sfaturi pentru slabit, care, daca le pui in practica si in proportie de 75%, iti vor aduce beneficiile dorite. Nu […]

Bautura racoritoare din flori de tei

Beneficiile florilor de tei

Beneficiile florilor de tei: Ceaiul din flori de tei poate fi utilizat în scopuri terapeutice, în tratarea răcelilor de tot felul. Ajută la reglarea temperaturii organismului, la eliberarea căilor respiratorii de secrețiile în exces, reduce și elimină durerile musculare, durerile de cap asociate acestor afecțiuni. Substanțele emoliente din florile de tei reduc senzația de iritare […]

Tratamente naturiste pentru par

Cele mai bune alimente pentru slabit vara!

In ciuda a ceea ce se crede, alimentele recomandate prin diverse mijloace pentru a fi consumate vara nu sunt indicate in marea lor majoritate. Acest lucru se intampla din cauza ca majoritatea acestor alimente sunt foarte bogate in zaharuri si astfel organismul asimileaza calorii pe care nu le poate consuma intr-un ritm normal al vietii. […]

Alimente

Vitaminele imunitatii

Daca nu te omori dupa fructe si legume si le cam ocolesti, afla ca dai cu piciorul unor ajutoare de nadejde ale sistemului imunitar: vitaminele! Suplimentele de vitamine si minerale te ajuta insa sa furnizezi organismului combustibilul de care are nevoie pentru mentinerea unui sistem imunitar functional, la aceste suplimente numai la indicatia medicului, dupa […]

Dieta usoara

Dieta cu nuci si seminte

Dieta cu nuci si seminte Regimul cu nuci si seminte poate fi urmat in orice perioada a anului. EXEMPLU DE MENIU Mic dejun: 250 g branza de vaci cu migdale, o felie de paine neagra, un pahar de suc de portocale, o ceasca de ceai sau o cafea. Pranz: 200 g curmale cu miez de […]

Retete dietetice pentru iarna

Dieta cu paste

Dieta cu paste Se recomanda pastele din faina integrala, pentru ca taratele contin celuloza, vitamina B1, putine proteine si multe fibre care favorizeaza digestia rapida. EXEMPLU DE MENIU Mic dejun: Un iaurt sau o felie de paine unsa cu gem, o cafea cu zaharina. Pranz: 250 g paste cu sos de rosii, busuioc, oregano si […]

Dieta de 3 zile

Dieta cu paine

Dieta cu paine Cura dureaza sapte zile, timp in care se consuma zilnic zece felii de paine graham, neagra sau de secara. Lasate o zi sa se usuce, ele se ung cu margarina si se mananca dupa un program strict. Obligatoriu, hidratarea va fi intensa, cu apa plata si sucuri naturale. EXEMPLU DE MENIU Mic […]

Goji, un aliat puternic pentru imunitate

Goji, un aliat puternic pentru imunitate Nu se cunoaste cu precizie originea fructului goji, insa habitatul sau natural se gaseste intre Europa de Sud-Est si Asia de Sud-Vest. Una dintre zonele specifice de raspandire este Ningxia din China, de unde s-a raspandit ca planta de cultura. Fructul are culoarea rosie sau portocalie si este o […]

Totul despre fenicul

Totul despre fenicul Cunoscut si ca anason-dulce sau chimen-dulce, feniculul este o planta cu flori aurii ale carei mici fructe au calitati medicinale importante. Poate ca te intrebi de ce este oare aceasta planta atat de laudata inca din perioada Greciei antice. Ei bine, proprietatile sale deosebite intaresc sanatatea si prelungesc tineretea! Cea mai populara […]

Diete celebre

Dieta cu mancare orientala

Dieta cu mancare orientala LUNI Mic dejun: Doua oua fierte, salata verde cu castraveti si rosii, ceai sau cafea. Pranz: Supa de linte cu lipie graham. Cina: Salata fatush (salata verde, felii de rosii, sos de rodii, patrunjel, bucati crocante de lipie). MARŢI Mic dejun: 100 g pasta de susan, lipie graham, legume, ceai sau […]