Despre rosii

Printeaza

Despre rosii Despre_rosii

Roşiile contin cantităţi mari de antioxidanţi care protejează celulele şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancere. Roşiile sunt excelente pentru activitatea plămânilor, pe care îi ajută să filtreze mai bine substanţele poluante inspirate (inclusiv a fumului de ţigară), iar graţie cantităţii mari de potasiu pe care o conţin acţionează benefic asupra rinichilor, prevenind apariţia hipertensiunii.

Licopenul care se găseşte în compoziţia roşiilor şi care este un puternic antioxidant, îţi protejează pielea de acţiunea nefastă a ultravioletelor, reducând astfel riscul apariţiei arsurilor solare şi a cancerului de piele. Licopenul are o acţiune antioxidantă mult mai puternică decât a vitaminei E, contribuind la ameliorarea bolilor cardiovasculare. S-a dovedit a fi de două ori mai puternic decât carotenul în lupta cu radicalii liberi. Calităţile tomatelor nu se opresc aici: favorizează filtrarea deşeurilor din organism şi te feresc de infecţii, de tulburări nervoase, de afecţiuni oculare şi dermatologice.

Dată fiind răspândirea tomatelor pe mapamond, licopenul se extrage pe scară industrială, în principal din concentratul de tomate, cu ajutorul solvenţilor organici, obţinându-se aditivul E 160, utilizat cu precădere pentru colorare. Acesta este folosit în cantităţi mai mari la esenţe pentru supe şi sosuri, în care gustul de tomate nu deranjează. Licopenul este solubil în apă şi în grăsimi vegetale. Folosirea concentratului de tomate în sosuri care necesită adaos de ulei duce la o mai bună asimilare a licopenului.

Despre rosii

Despre_rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.