Despre Quiche Lorraine

Printeaza

Quiche Lorraine

Despre Quiche LorraineRegiunea Lorena din nord-estul Franţei a fost regat german în timpul Evului Mediu; astfel se explică cuvântul quiche care provine din termenul german kuche. Felul de mâncare numit quiche Lorraine este atestat prima oară în 1586, dar originile sale sunt, probabil, mult mai vechi.

Un quiche Lorraine clasic este o tartă consistentă, formată dintr-un singur strat de aluat inferior, umplut cu un amestec de ouă bătute, smântână proaspătă şi bucăţele de bacon afumat şi prefiert, asezonat cu sare, piper şi nucşoară.

La sfârşitul secolului XX, quiche a devenit o mâncare foarte îndrăgită, iar reteta originală a fost modificată, printre ingrediente numărându-se ceapă, brânză, ciuperci, spanac, praz, anşoa, măsline şi multe altele. Quiche este o mâncare care poate fi reîncălzită foarte uşor pentru a fi servită ca hors d’oeuvre, ca fel de mâncare al unui prânz săfios sau al unei cine uşoare.

Quiche Lorraine este o specialitate specifică oraşului Nancy, unul dintre renumitele centre ale mişcării Art Nouveau.

Centrul superb al acestui oraş a fost inclus în patrimoniul UNESCO, iar o vizită în acest oraş nu vă va oferi doar hrană pentru trup, ci şi pentru minte şi suflet.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.