Despre Nucsoara

Printeaza

Nucşoara e destul de mare, lungă de un centimetru şi foarte tare. De aceea nu se utilizează niciodată ca atare, ci e dată pe râzătoare. Gustul e mai dulce decât cel al cojii de nucşoară şi lasă o senzaţie proaspătă şi plăcută.

Odată adusă în Europa în secolul al XVI-lea, nucşoara a devenit un condiment şi o plantă medicinală importantă, în secolul al XVIII-lea, oamenii aveau la ei nucşoară pe post de condiment. Mai e utilizată în tratarea bolilor sistemului digestiv.

Nucşoara se rade şi se presară in cantitaţi mici în băuturile fierbinţi, picante, cum ar fi vinul fiert sau ciocolata caldă, şi se foloseşte la condimentarea şi îndulcirea deserturilor.

Puteţi răzui nucşoară peste mâncarea coaptă, cremele de vanilie şi îngheţată. E un ingredient gustos adăugat fructelor din compot.

In bucătăria olandeză, nucşoara e folosită în piureuri de legume şi de cartofi, iar italienii o utilizează pentru a asezona carnea şi sosurile pentru paste.

Nucşoara se poate păstra în coajă şi o puteţi folosi şi după trei sau patru ani. Când aveţi nevoie, radeţi mici cantităţi de nucşoară.

 

Nucsoara

Nucsoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.