Despre mâncare şi vin

Printeaza

Despre mâncare şi vinSă combini mâncarea cu vinul potrivit nu trebuie să fie complicat sau costisitor. De fapt, unele dintre cele mai bune combinaţii sunt şi cele mai simple, iar deseori e vorba despre vinuri şi ingrediente accesibile.

Pentru ca vinul să meargă cu mâncarea, trebuie să ştiţi câte ceva despre ceea ce mâncaţi, despre gustul pe care-l vor avea alimentele preparate şi despre aromele esenţiale. Şi nu uitaţi că nu trebuie să se potrivească doar aromele, ci şi texturile.

Căutaţi mai întâi un furnizor bun de vinuri. Faceţi cunoştinţă cu oamenii care lucrează acolo, explicaţi-le ce vă place să beţi, spuneţi-le care e bugetul dvs., apoi lăsaţi-i să aleagă ceva nou pentru dvs.

Nu vă fie teamă să experimentaţi diferite vinuri. Cel mai bun mod de a învăţa despre vin este să ieşiţi din zona de confort şi să încercaţi lucruri noi.

Fiţi deschis. Străduiţi-vă să lăsaţi deoparte ideile preconcepute despre anumite varietăţi de struguri, soiuri sau regiuni. încercaţi-le pe toate!

Indiferent dacă vă plac sau nu, dopurile asigură păstrarea vinului în cele mai bune condiţii, exact aşa cum a intenţionat producătorul.-Cu siguranţă ele nu arată că este vorba de un vin ieftin.

Nu vă luaţi după ambalaj — acesta nu vă spune cât de bun sau de prost e vinul respectiv.

E posibil ca vinul ecologic să fie la modă, dar n-o să vă salveze de mahmureală.

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Foarte interesant articolul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.