Despre Ginko

Printeaza

Despre Ginko. Ginkgo (Ginkgo biloba). Cea mai veche specie de copaci, ginkgo este originar din Asia. Frunzele în formă de evantai au fost folosite în medicina populară de cel puţin cinci mii de ani.

Acţiune

Cercetătorii consideră că efectele terapeutice ale acestei plante se datorează, în principal, conţinutului deosebit de mare de flavonoide cu acţiune antioxidantă extrem de puternică.

Frunzele sale conţin printre altele diferite flavonoide ca: chemferol, quercitină, izoramentină, proantocianidine, terpene neflavonoide, biobalud, ginkgolid A, B şi C, lignani, uleiuri eterice şi acizi taninici.

Există probe că ginkgo încetineşte avansarea stărilor de demenţă. La bolnavi cu un stadiu mediu sau sever al bolii Alzheimer, s-a constatat o stagnare a bolii în urma administrării de 120 miligrame de ginkgo pe zi.

Conţine antioxidanţi, care protejează arterele şi celulele, şi pare că previne apariţia cheagurilor de sânge.

Ginkgo face ca vasele de sânge să se dilate, de aceea planta a fost studiată pentru tratarea claudicaţiei intermitente, o stare caracterizată de durere şi oboseală în picioare din cauza lipsei fluxului sangvin.

Unii psihiatrii recomandă ginkgo pacienţilor femei şi bărbaţi care suferă de pierdere a apetitului sexual şi a potenţei, apărute ca efecte secundare anumitor antidepresive.

Utilizare

Planta este studiată ca şi o terapie alternativă la tratamentul bolii Alzheimer sau a altor forme de demenţă.

Ginkgo contribuie la optimizarea funcţiei cerebrale, are efecte pozitive în stările depresive şi anxioase, precum şi în combaterea migrenelor.

Se poate utiliza cu succes în bolile renale şi hepatice, bolile inflamatorii, impotenţă, tulburări de auz, tulburări de evdere, ameţeli, accelerează cicatrizarea rănilor, este util în tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor.

Dacă luaţi medicamente anticoagulante, precum aspirina sau varfarina, această plantă poate produce sângerări interne.

 


poate te intereseaza si:

Nucșoara: Istorie, Cultivare, Beneficii pentru Sanatate si Rețete

Nucșoara: Istorie, Cultivare, Beneficii pentru Sanatate si Rețete. Nucșoara este un condiment aromatic cu o istorie îndelungată și o aromă bogată, folosită pe scară largă în bucătăria internațională. Istoria Nucșoarei Istoria nucșoarei se întinde pe mii de ani și este strâns legată de comerțul de condimente și explorarea lumii. Nucșoara provine din arborele de nucșoară, […]

 

Vanilia: Istorie, Cultivare, Beneficii și Rețete Delicioase

Vanilia: Istorie, Cultivare, Beneficii și Rețete Delicioase. Vanilia, cu aroma sa bogată și dulce, este una dintre cele mai iubite și folosite condimente din lume. Această mireasmă exotică adaugă profunzime deserturilor și băuturilor și a devenit un ingredient esențial în bucătăria internațională. În acest articol, vom explora istoria vaniliei, modul în care este cultivată și […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.