Despre ciocolata calda

Printeaza

Ciocolata a atras atenţia europenilor în timpul expediţiilor spaniole de cucerire din secolul XVI. Nativii americani o beau ca pe o infuzie amară, preparată cu apă fierbinte şi o venerau pentru proprietăţile ei revigorante.

In mod surprinzător, ciocolata nu a fost imediat acceptată în Europa. Abia după ce a început să fie amestecată cu zahăr, ea a devenit gustoasă pentru europeni.

Primul local destinat servirii ciocolatei calde în Anglia a fost înfiinţat în 1657, în Londra.

Imediat, ciocolata şi-a câştigat rapid şi definitiv popularitatea, odată cu alte băuturi la fel de inovative precum ceaiul şi cafeaua.

 

Ciocolata calda

Ciocolata calda

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.