Despre carnea de miel si ied

Printeaza

Despre carnea de miel si ied

Mielul şi iedul dau o carne albă delicată, uşor digerabilă, însă cu gust bine individualizat. Mielul se defineşte drept miel de lapte dacă a fost hrănit numai cu lapte; în acest caz are carnea albă cu miros de lapte.

Este comercializat şi mielul înţărcat, mai mare, cu carne de culoare roz intens, care, pe măsură ce trec săptămânile, tinde spre roşu. în cazul acesta, antricotul întreg sau tăiat în cotlete poate fi gătit asemenea cărnii roşii, păstrându-i interiorul semicrud, cum se întâmplă la roast beef-ul englezesc.

De obicei, iedul se vinde când este foarte tânăr, de lapte, deoarece, cu timpul, carnea lui se întăreşte.

Din miel şi din ied se scot multe bucăţi. Dacă va trebui să le preparaţi în cratiţă, aşa cum este friptura înăbuşită de miel sau tocana de miel de lapte cu mazăre, folosiţi pulpa dezosată şi tăiată bucăţi, ori spata.

Ca şi antricotul, pulpa întreagă se găteşte de obicei la cuptor; coastele se pot împăna una câte una şi prăji, se pot pregăti în tigaie ori pe cărbuni (fripte puţin). Pieptul se prepară fie ca tocană, fie înăbuşit întreg.

Şi spata se poate folosi pentru pregătirea tocanei şi a stufatului; însă, dacă e dezosată, se poate da la cuptor la fel ca pulpa, chiar umplută şi condimentată, în schimb, se foloseşte mai puţin fierberea.

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Ciolan de miel cu legume

Ciolan de miel cu legume

Ciolan de miel cu legume din: ciolane de miel, faina, ulei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, piper, cimbrisor. Ingrediente: 4 ciolane de miel, curăţate de grăsime 125 g făină obişnuită 2 linguri ulei de măsline 3 cepe, tăiate în cuburi 125 g morcovi, tăiaţi în cuburi 125 g ţelină, tăiată în cuburi 4 căţei de usturoi 1 […]

Frigarui de miel cu rozmarin

Frigarui de miel cu rozmarin

Frigarui de miel cu rozmarin din: pulpa de mie, ceapa, dovlecel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 8 fire rozmarin verde 1 ceapă 1 dovlecel mic piper negru sare Pentru marinadă: 1 ceapă mică 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă boabe de coriandru 1 […]

 

Pastrama de miel marinata la gratar

Pastrama de miel marinata la gratar

Pastrama de miel la gratar din: carne de miel, ulei, vin, dafin, sare, pper, pasta de rosii, busuioc, chimen, menta, usturoi. Ingrediente: 1-1,5 kg carne de miel (pulpă) Pentru baiţ: 2 linguri ulei 8 linguri vin alb 3-4 foi de dafin sare 1 lingură piper boabe 2 linguri pastă de roşii 1/2 lingură piper pisat […]

Pulpa de miel la gratar cu rozmarin

Pulpa de miel la gratar cu rozmarin

Pulpa de miel la gratar cu rozmarin din: ceapa, usturoi, rozmarin, coaja de lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, pulpa de miel. Ingrediente: 1/2 ceapa 4 catei de usturoi, curatat 2 linguri de frunze de rozmarin coaja de la 1 lamaie 1 lingura otet de mere 2 linguri ulei de masline sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • cum se prepara carnea de ied
  • miel sau ied

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.