Deserturi: Tiramisu

Printeaza

Numele prăjiturii tiramisu se traduce prin „trage-mă în sus”, ceea ce descrie cu acurateţe efectul pe care îl are cafeaua espresso tare din compoziţia acestui desert bogat în calorii.

Există mai multe variante de preparare. Cel mai uşor este să bateţi gălbenuşurile de ou cu zahăr şi vanilie, până se îngroaşă şi devin pufoase.

In varianta cu cremă fiartă, se adaugă puţin lapte, iar amestecul se fierbe într-o oală dublă de fiert în aburi, până se îngroaşă. Se bate smântână dulce, grasă, împreună cu Mascarpone şi se adaugă amestecului de gălbenuşuri de ou.

Dacă renunţaţi la ouă, desertul devine mult mai dens. Pe un platou se întinde un strat din crema cu Mascarpone şi se aranjează deasupra un strat de pişcoturi muiate într-un amestec de cafea şi lichior de cafea.

Se adaugă straturi succesive, până se epuizează ingredientele. Desertul se dă apoi la frigider, până este complet rece. înainte de a fi servit, se presară din abundenţă cu praf de cacao.

Prăjitura tiramisu a devenit îndrăgită în lumea întreaga în ultima vreme, fiind servită în numeroase restaurante. Au apărut între timp şi variaţiuni ale prăjiturii, precum îngheţata cu aromă de tiramisu sau tortul tiramisu.

 

Tiramisu

Tiramisu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.