Deserturi savuroase: Tort cu ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu:ciocolata, oua, unt, zahar pudra, zahar tos, faina, praf de copt, gem de caise, margarina, frica lichida, zahar vanilat, martipan.
- 80g ciocolata simpla
- 8 oua
- 140g unt
- 160g zahar pudra
- 30g zahar tos
- 140g faina
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente umplutura:
- 300g gem caise
- sirop din compot
Ingrediente decor:
- 150g ciocolata simpla
- 2 linguri margarina
- 250ml frisca lichida
- 1 pachet zahar vanilat
- stele de martipan si perle de zahar
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata într-o cratiţă. Baţi untul spumă cu zahărul pudră, adaugi ciocolata topită şi gălbenuşurile treptat. Baţi albuşurile spumă cu zahărul tos şi le încorporezi uşor în compoziţia cu ciocolată.
Pui făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor. Ungi şi tapetezi o formă de tort, torni compoziţia şi o introduci in cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Laşi altul să se răcească în formă, apoi îl tai în trei părţi pe orizontală.
Insiropezi şi ungi toate trei blaturi cu gem şi le aşezi unul peste altul. Pentru decor, topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi margarina moale, patru linguri de frişca lichidă şi mai laşi pe aburi până se omogenizează bine.
Aşezi tortul pe un grătar şi torni ciocolata caldă peste el. Laşi să se răcească puţin şi îl dai la frigider până se întăreşte ciocolata.
Ornezi tortul cu steluţe de marţipan şi cu perle de zahăr. Baţi restul de frişca cu zahărul vanilat şi dai la rece. Tai tortul felii şi le ornezi cu frişca şi perle de zahăr.
Pofta buna!
Arata foarte bine tortul