Deserturi delicioase: Parfait de zmeura

Printeaza

O reteta delicioasa de parfait de zmeura din: zmeura, smantana, extract de vanilie, albusuri si zahar fin.

Ingrediente:Parfait de zmeura

  •  400 g de zmeura
  • 300 ml de smantana pentru frisca
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar fin

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza cu folie alimentara o forma de cozonac de 900 g. Se paseaza 300 g de zmeura, apoi se strecoara printr-o sita de nylon. Se pastreaza intregi celelalte bucati de zmeura. Se bate smantana cu extractul de vanilie pana devine frisca.

Se pune zaharul intr-o craticioara cu 1-1/2 linguri de apa. Se incalzeste usor, pana ce zaharul se dizolva, poai se mareste foul si se fierbe 2 minute. intre timp se bat albusurile spuma.

Dupa ce siropul a fiert 2 minute, se incepe turnarea lui in fir subtire peste spuma de albus, amestecand continuu. Se bate spuma in continuare vreo doua minute, apana ce bezeaua s-a racit complet.

Se încorporează bezeaua în frişcă, puţin câte puţin. Se împarte amestecul în două boluri. Se adaugă piureul de zmeură într-unui din boluri, apoi se răceşte.

Se toarnă amestecul simplu pe fundul formei, apoi se împinge în acest aluat, cu atenţie, zmeura întreagă rămasă. Se congelează 1/2 ore, apoi se scoate de la congelator şi se adaugă amestecul cu zmeură.

Se congelează cel puţin 3 ore sau până doreşti să-l serveşti. Se scoate din frigider cu 20 de minute înainte de a fi servit.

Parfait de zmeura

Parfait de zmeura

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • parfait de zmeura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.