Deserturi: Briose

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu: oua, unt, zahar pudra, migdale, faina, zahar vanilat, sare, cacao, ciocolata.

Ingrediente:Briose

  • 4 ouă
  • 75  ml unt
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri migdale măcinate
  • 3 linguri făină cernută
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 3 linguri cacao
  • bomboane de ciocolată

Mod de preparare:

Se topeşte untul la foc mic, apoi se lasă să se răcească.

Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahă­rul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se bat şi se încorporează şi untul.

Mig­dalele şi făina. Se amestecă uşor şi apoi se toarnă în formele speciale jumătate de compoziţie, după care în restul se pune cacaua.Se coc brioşele.

Se scot din cuptor, se pun bomboanele de ciocolată şi se pudrează.

Briose

Briose

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.