Crema de piscoturi cu frisca

Pişcoturi pentru şampanie

Pişcoturi pentru şampanie Ingrediente: 250 g făină 8 ouă 250 g zahăr zahăr pudră pentru presărat   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor, apoi se adaugă treptat făina. Se îmbracă […]

Nuga cu alune si nuci

Nuga cu nuci

Nuga cu nuci Ingrediente: 4 albuşuri 300 g zahăr fructe confiate (după gust) foi de tort 250 g glucoză 400 g nuci 1 pacheţel zahăr va­nilat   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu 1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă se obţine un […]

Nugatină

Nugatină

Nugatină din: faina, zahar, oua, nuci, zahar vanilat. Ingrediente: 80 g făină 150 g zahăr 5 ouă 150 g nuci 1 pacheţel zahăr vanilat     Mod de preparare: Se amestecă într-un vas nucile tăiate cu cuţitul, zahărul şi ouăle. Această compoziţie se încălzeşte bine la foc, amestecînd continuu. Se ia de pe foc, se […]

Bezele savuroase

Bezele

Bezele Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat ulei făină frişcă sau cremă de cacao   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile, adăugind treptat zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, amestecînd uşor. Cu ajutorul unui cornet se toarnă compoziţia pe o tavă unsă cu ulei şi pre­sărată cu făina, grămăjoare rotunde sau […]

Indiana de casa

Indiene

Indiene Ingrediente: 6 ouă 6 linguri de zahăr 5 linguri făină cremă de cacao sirop glazură   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşurile frecate, amestecînd încet cu o lopăţică sau cu o lingură […]

Prăjitură Japoneză

Prăjitură Japoneză

Prăjitură Japoneză din: unt, zahar pudra, nuca, oua, faina, bicarbonat, zahar vanilat, cacao, rom. Ingrediente blat: 140 g unt 140 g zahăr pudră 140 g nucă măcinată 4 ouă 100 g făină un vârf de cuţit de bicarbonat 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 70 g unt 70 g zahăr pudră 2 linguriţe cacao 50 […]

Linzer londonez

Linzer londonez

Linzer londonez din: faina, unt, zahar pudra, vanilie, galbenusuri, praf de copt, albusuri, nuca, gem de prune. Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 praf vanilie 2-3 gălbe­nuşuri 1/2 pliculeţ praf de copt Pentru ornat şi gla­zură ai nevoie de: 2-3 albuşuri 200 g zahăr 200 g nucă măcinată 1/2 […]

Prăjitură cu vişine (varianta)

Prăjitură cu vişine (varianta)

Prăjitură cu vişine Ingrediente: 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă făină cît cuprinde 1 pacheţel zahăr vanilat 1 vîrf de cuţit bicarbonat vişine Crema: 2 ouă 80 g zahăr 100 g sinîntînă   Mod de preparare: Untul topit se freacă cu ouăle şi zahărul, pînă se ob­ţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul […]

Ruladă cu castane

Ruladă cu piure de castane

Ruladă cu piure de castane Ingrediente: 1 borcan piure de castane 200 g nuci 100 g biscuiţi raşi 1 pachet unt zahăr după gust cacao esenţă de rom 200 g frişcă   Mod de preparare: Amesteci piureul de castane cu nu­cile zdrobite, biscuiţii raşi şi cacaua. Frămânţi compoziţia cu mâna şi o întinzi pe o […]

Turtă dulce

Turtă dulce

Turtă dulce Ingrediente: 750 g făină 200 g zahăr 500 g miere 7 ouă 200 g ulei virf de cuţit bicarbonat 300 g nuci 100 g rahat 50 g rom 1/4 linguriţă scorţişoară 1/4 nucşoară rasă 3 cuişoare coaja de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se încălzeşte bine mierea, apoi se lasă să […]

Foi pentru cremschnitt

Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)

Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie) Ingrediente: 250 g făină 250 g unt (margarina) 1/2 pahar apă 1 lin­guriţă oţet 9° puţină sare cremă de va­nilie zahăr vanilat sau fondant alb   Mod de preparare: Se prepară aluatul şi se împarte în două părţi din care se întind pe planşeta presărată cu făină două foi […]

Prajitura cu 2 creme

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme din:apa minerala, zahar, ulei, amoniu, sare fina, lapte, faina, unt, cacao.   Ingrediente: 13 linguri apă minerală 13 linguri zahăr 13 linguri ulei 1,5 plic de amo­niu pentru prăjituri 1 vârf de cuţit de sare fină Pentru crema albă ai nevoie de: 1 cană lapte 4 linguri făină […]

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide

Tort de biscuiti cu mere

Tort de biscuiti cu mere Ingrediente: 1 kg biscuiţi simpli 1 kg mere 2 plicuri praf budincă de vanilie 1 cană zahăr scorţişoară esenţă de rom frişcă pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâmburi, le tai în patru şi le pui la fiert în apă cu zahăr. După ce au […]

Prajitura Buturuga

Prăjitură de casa cu prune

Prăjitură cu prune Ingrediente: 1/2 kg prune 4 ouă 1 cană zahăr 2 căni făină 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi le laşi deoparte. Dizolvi praful de copt în lapte şi îl adaugi peste albuşuri împreună cu gălbe­nuşurile şi […]

Rulouri dulci

Rulouri cu mere

Rulouri cu mere Ingrediente: 200 g mar­garina moale 100 g zahăr 1 ou 1 lingură smântână scorţişoară 300 g făină 1 kg mere 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 măr tăiat rondele pentru decorat Mod de preparare: Freci marga­rina cu zahărul până se topeşte, adaugi oul bătut smântână şi făina şi omogenizezi […]

Prăjitură la tavă cu prune

Prajitură cu prune si cremă

Prajitură cu prune si cremă din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, prune, lamaie, scortisoara.   Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 g smântână 1 kg prune 1 lămâie scorţişoară după gust   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşurile de la 3 ouă, apoi freci gălbenuşurile […]

Tarta cu mac si prune

Tartă cu prune, pere şi mere

Tartă cu prune, pere şi mere  Ingrediente: 300 g făină 200 g margarină 90 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 vârf de cuţit de sare Mod de preparare: Frămânţi repede toate ingredientele, aduni aluatul ca pe o minge şi o laşi să se odihnească la rece cam 2 ore. Ungi forma de tartă cu margarină, întinzi […]

Prajitura cu crema

Prăjitură cu cremă de ness

Prăjitură cu cremă de ness Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 plic praf de copt Pentru cremă: 300 g unt sau margarină 140 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 2 linguri de ness 150 g nucă prăjită Pentru glazură: 100 g cioco­lată de menaj 70 g zahăr Mod […]

Mere cu bezea

Prăjitură cu mere şi bezea

 Prăjitură cu mere şi bezea Ingrediente: 1 kg mere 6 ouă 500 g zahăr tos 300 g făină 6 linguri ulei 1/2 linguriţă de amoniac sau bicarbonat 1 plic de zahăr vanilat 1 linguriţă de otet scortisoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr tos, apoi adaugi, amestecând mereu, 8 linguri de […]

Prăjitură cu struguri si bezea

Prăjitură cu struguri si bezea

Prăjitură cu struguri si bezea  Ingrediente: 1 pahar de iaurt (150 ml) 100 ml ulei 1 cană zahăr 4 ouă 2 căni de făină 1 linguriţă bicarbonat zeamă de lămâie un praf de sare 1 kg struguri negri cu boabe mari 100 g zahăr 1 ciocolată mică margarină cât o nucă   Mod de preparare: […]

Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui

Prajitură cu cafea si biscuiti

Prajitură cu cafea si biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi 300 g unt 250 g zahăr 3 gălbenuşuri 2 linguri cafea măcinată 50 ml rom 100 g nuci 50 g cacao   Mod de preparare: Pui un ibric cu o ceaşcă de apă la fiert şi când dă în clocot, adaugi cafeaua măcinată. Laşi să fiarbă […]

Salată asortată din fructe cu boabe

Salata cu fructe – delicioasa si gustoasa

O reteta de salata cu fructe din pere, piersici coapte, miere, miez de nuca, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 6 pere zemoase 10-12 piersici coapte 5 linguri cu miere 5 linguri miez de nucă tăiate mărunt 5 linguriţe zeamă de lămâie 2 ceşti cu frişcă   Mod de preparare: Perele şi piersicile spălate, curăţate […]

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci din: unt, zahar, zahar vanilat, lamaie, oua, faina, praf de copt, budinca de vanilie, lapte, branza de vaci, smantana, afine.   Ingrediente: 200 g unt (margarina) 300 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 plic budincă […]

Desert rapid cu mure

Desert rapid cu mure

Desert rapid cu mure din: mure, albusuri, zahar. Ingrediente: 1 ceaşcă de mure 2-3 albuşuri 1/2 cană de zahăr 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se fac spumă, apoi încorporezi murele şi o aşezi în cupe sau ceşti şi dai 20 de minute la […]

Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure

Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos

Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos Ingrediente:  8 ouă 16 linguri zahăr, 1/2 kg frişcă 1 plic zahăr vani­lat nucă de cocos 1/2 kg piersici   Mod de preparare: Separi albu­şurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le freci cu cele 16 linguri zahăr, iar albuşurile le baţi spumă tare, apoi le amesteci cu frişca, gălbenuşurile […]

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu cremă de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vani­lat esenţă de rom (sau vanilie, în func­ţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon pentru decor   Mod de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan […]

Fantezie cu fructe

Prajitura cu fructe – delicioasa si gustoasa

Prajitura cu fructe din: oua, zahar, sare, ulei, lapte, faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta de rom, fructe.   Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1 cană lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă de […]

Clatite cu branza

Clatite cu branza

Clatite cu branza Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş 300 g telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le […]

Supa dulce acrisoara

Salata de pepene galben – usor de preparat

Salata de pepene galben din: pepene galben, piersci, mere, pere, boabe de struguri, zahar pudra, frisca.   Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană cu boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă   Mod de preparare: Pepenele, piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi […]

Prune in sirop de rozmarin

Gem de rabarbar cu nuci

Gem de rabarbar cu nuci din: rulpini de rubarbar, zahar si nuca. Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt       Mod de preparare: Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe […]

Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii – usor de preparat

Prajitura cu suc de rosii din: suc de rosii, ulei, zahar, amoniac stins cu zeama de lamaie, faina, oua.   Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă   Mod de preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe […]

Papanasi deliciosi

Papanasi fierti

Papanasi fierti  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de zahăr   Mod de preparare: Amesteci toate ingredien­tele. Pui într-o oală apă cu sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe. Papanaşii sunt gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul prea puternic, […]