Desert usor si savuros

Printeaza

Desert usor si savuros din: faina, unt, oua, sare, indulcitor, smantana, portocala.

Ingrediente:Desert usor si savuros

Pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 75 g unt rece
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • îndulcitor, după gust
  • 1-2 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • sare
  • 1 portocală
  • îndulcitor, după gust
  • 1 pliculeţ tort-gelee

 

Mod de preparare:

Din toate ingredientele pentru blat frămânţi un aluat pe care-l dai la rece, 30 de minute, înfăşurat în folie.

Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare. Pui, în ploaie, îndulcitorul, gălbenuşurile, unul câte unul, şi continui să mixezi.

Adaugi smântână şi o omogenizezi uşor cu o lingură de lemn.

Intinzi aluatul, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată, îl înţepi cu dinţii unei furculiţe, apoi torni umplutura şi dai la cuptor 50 de minute.

O laşi la răcit.

Cureţi portocala, o tai feliuţe rotunde pe care le aşezi peste tartă, torni tortul-gelee, preparat conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi dai la rece ca să se întărească jeleul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.