Desert usor cu caise

Printeaza

Desert usor cu caise din: oua, zahar, faina, frisca, lapte, branza de vaci, caise, cafea, lichior de migdale, cacao.

Ingrediente:

Pentru pişcoturi:

  • 3 ouă
  • 50 g zahăr pudră
  • 90 făină

Pentru cremă:

  • 1 plic de frişcă
  • 150 ml lapte
  • 250 g brânză de vaci
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 conservă de caise (300 g)
  • 100 ml cafea tare
  • 50 ml lichior de migdale
  • 1 lingură cacao

 

Mod de preparare:

Albusurile se bat spumă tare cu zahărul pudră, se adaugă galbenuşurile treptat şi în cele din urmă se încorporează uşor făina cernută, amestecând de jos în sus.

Se aşază hârtie de copt într-o tavă de aragaz. Se pune compoziţia într-un poş şi se fac piscoturi cu lungimea de 8 cm.

Se coc în cuptorul preîncălzit 12 minute. Se lasă să se răcească şi se desprind cu atenţie de pe hârtie.

Se bate praful de frisca impreuna cu laptele pana se intareste si se amesteca usor cu branza de vaci si cu zaharul pudra.

Caisele se taie felii iar cafeaua se amesteca cu lichiorul.

Se pune o lingura de crema pe fundul a 4 cupe cu picior, se asaza cateva felii de caise si dupa aceea doua piscorturi inmuiate in cafea.

Se asaza iar crema, felii de caise, piscoturi si se termina cu o lingura de crema.

Se introduc in frigider pentru o ora si se presara cu cacao inainte de servire.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun desertul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.