Desert de toamna cu mere prajite

Printeaza

Desert de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara.

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 2/3 cana faina
  • 1 lingura zahar pudra + suplimentar
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita ulei + suplimentar
  • scortisoara bete

 

Mod de preparare:

Scoate cotorul merelor cu ajutorul unui instrument special. Taie apoi merele in felii mai groase. Amesteca fina, 1 lingura de zahar praf, coaja de lamaie si praful de copt. In alt recipient bate oul, adauga lapte si 1 lingurita de ulei si amesteca bine.

Toarna aceasta compozitie cu ou peste prima compozitie, din faina. Bate bine pentru a obtine o pasta neteda. Inmoaie feliile de mar in aceasta pasta, elimina excesul si prajeste-le intr-o baie de ulei incins, cate 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii.

Scurge merele pe un prosop de hartie pentru a scapa de excesul de grasime. Presara zahar praf.

Desert de toamna cu mere prajite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.