Desert: tiramisu

Printeaza

Desert: tiramisu din: mascarpone, galbenus, zahar, whisky, sare, frisca, ciocolata, cafea, piscoturi, boabe de cafea.

Ingrediente:Desert_tiramisu

Pentru cremă:

  • 350 brânză mascarpone
  • 4 gălbenusuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 2-3 linguri whisky sau coniac
  • un praf sare
  • 200 ml frişcă
  • 200 g ciocolată
  • 300 ml cafea
  • 40 pişcoturi
  • boabe de cafea pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pentru început, se prepară cafeaua. Se fierbe apa şi se pune cafeaua. Se lasă să se răcească şi se adaugă whisky sau coniac.

În acest timp, se freacă gălbenuşurile cu sarea, zahărul si zahărul vanilat. Se adaugă brânza mascarpone si se amestecă până se obţine o cremă, care apoi se amestecă cu frişca bătută spumă.

Se însiropează piscoturile cu cafea $i se aranjează pe un platou. Se toarnă crema, un alt rând de pişcoturi însiropate si se îmbracă în restul de cremă. Se pudrează cu praf de cacao.

Tortul se lasă 30 de minute la frigider, apoi se ornează cu ciocolată tăiată în formă de triungi şi cu boabe de cafea.

Desert: tiramisu

Desert_tiramisu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.