Desert: tiramisu cu capsuni

Printeaza

Desert: tiramisu cu capsuni din: mascarpone, zahar, frisca, vin, piscoturi, capsuni, zmeura.

Ingrediente:Desert_tiramisu_cu_capsuni

  • 375 g mascarpone
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • 150 ml frişcă
  • 175 ml vin pentru desert
  • 21 pişcoturi de şampanie
  • 400 g căpşune, feliate
  • 150 g zmeură

Pentru servit:

  • 150 g frişcă
  • 1 linguriţă cu zahăr pudră
  • 6 căpşune

 

Mod de preparare:

Bate mascarpone cu zahărul, într-un castron mare, apoi adaugă frişca şi omogenizează.

Toarnă vinul într-un vas înalt şi înmoaie 6 pişcoturi câte o jumătate de minut, apoi tapetează cu ele baza tăvii, pe lungime (2×3 rânduri). Aşază jumătate din cantitatea de fructe, apoi întinde 1/2 cremă de mascarpone.

Inmoaie 6 pişcoturi întregi şi 3 jumătăţi în vin şi aşază 3 rânduri în tavă, peste cremă. Acoperă cu fructele şi apoi cu crema rămasă, înmoaie ultimele7 1/2 pişcoturi în vin şi aşază-le deasupra.

Inveleşte cu folia care atârnă pe marginea tăvii şi mai înveleşte cu încă un rând de folie în jurul tăvii. Deasupra aşază cutii de conserve. Lasă la frigider cel puţin 8 ore sau peste noapte.

Pentru a servi, întoarce tava pe un platou Scoate folia, întoarce iarăşi prăjitura şi aranjează marginile cu un cuţit. Bate frişca cu zahărul pudră şi decorează cu frişcă şi căpşune deasupra.

Desert: tiramisu cu capsuni

Desert_tiramisu_cu_capsuni

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.