Desert cu sos de lamaie si fructe

Printeaza

O reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz, capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt.

Ingrediente:Desert cu sos de lamaie si fructe

  • 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de pandispan
  • 250 g capsune sau alte fructe de sezon
  • 400 ml frisca batuta din smantana

sosul de lamaie:

  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • sucul de la 5 lamai
  • coaja de la 3 lamai
  • 150 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru sos, amestecaţi zahărul cu ouăle până când obţineţi o compoziţie cremoasă, spumoasă. Adăugaţi zeama şi coaja de lămâ­ie şi untul topit. Puneţi amestecul la bain-marie, la foc iute. (Puteţi să-l puneţi la cuptorul cu micro­unde şi atunci după fiecare minut, scoateţi vasul şi amestecaţi bine ingredientele.)

Amestecaţi încon­tinuu în vas până când obţineţi un sos cremos mai gros. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi sosul la răcit, în 4 pahare de sticlă puneţi mai în­tâi un strat din bucăţele de biscuiţi pisaţi sau cubuleţe de cozonac sau de pandişpan. Peste acestea puneţi un strat de sos de lămâie şi apoi cubuleţe de fructe. Repetaţi straturile.

Puteţi orna cu feliuţe de lămâie, cu frunze de mentă sau cu câteva seminţe de pin. Puneţi paharele la firigider până în mo­mentul serviriii.

Desert cu sos de lamaie si fructe

Desert cu sos de lamaie si fructe

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.