Desert cu smochine

Printeaza

O reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa rece, sare, smochine si nuci.

Ingrediente:Desert cu smochine

  • 1 galbenus
  • susan

pentru aluat:

  • 175 g faina
  • 50 g zahar
  • 120 g unt rece
  • 30-60 ml apa rece
  • sare

pentru crema:

  • 6 smochine
  • 150 g nuci
  • 150 g unt
  • 150 g zahar

 

Mod de preparare:

Amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Adauga untul si framanta. Toarna usor apa pana cand obtii un aluat bine legat. Acopera cu folie si lasa la rece 15 minute.

Freaca untul cu zaharul si nuci macinate.

Repartizeaza pasta in castronele. Pune in fiecare cate o smochina taiata in felii.

Intinde aluatul, taie sase rotunduri si acopera fiecare castronel. unge deasupra cu galbenus, presara susan si lasa-le la cuptor 35 de minute.

Desert cu smochine

Desert cu smochine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.