Desert cu piersici si scortisoara

Printeaza

Desert cu piersici si scortisoara din: faina, zahar, sare, unt, ou, piersici, scortisoara, nucsoara, lamaie.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr tos
  • 1/2 linguriţă sare
  • 115 g unt
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • 7 piersici decojite, tăiate cubuleţe
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 60 g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară

 

Mod de preparare:

Se amestecă untul tăiat bucăţele cu zahărul, apoi se adaugă oul şi se omogenizează. La final, se încorporează făina.

Aluatul se împarte în două. O parte se întinde cu sucitorul şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cealaltă jumătate se ţine la frigider.

Cubuleţete de piersică se stropesc cu sucul de lămâie. Se amestecă separat puţină făină, zahărul, sarea, scorţişoara şi nucşoara, apoi se toarnă peste piersici şi se omogenizează din nou.

Amestecul de piersici se repartizează uniform pe aluatul din tavă. Deasupra piersicilor se presară bucăţele din aluatul rămas.

Tarta se coace, în cuptorul preîncălzit, timp de 45 de minute sau până se rumeneşte uşor. Inainte de servire, se presară cu zahăr brun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.