Desert: Pere in aluat

Printeaza

 

Pere in aluat din: bicarbonat, otet, unt, pere, zahar, oua, faina, ulei.

Ingrediente:Pere in aluat

  •  1 linguriţă cu bicarbonat
  • 1 lingură cu oţet
  • 6 pere mari
  • 50 g unt
  • 9 linguri cu zahăr
  • 6 ouă
  • 5 linguri cu făină
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • 2 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă perele şi taie-le felii pe lungime, groase de un deget.

Incinge untul într-o tigaie şi perpeleşte feliile de pere pe ambele părţi.

Pune pe foc mic, o cratiţă cu gura largă, adaugă 3 linguri cu zahăr şi amestecă uşor până se topeşte zahărul, transformându-se într-o cremă groasă, la cratiţa de pe foc şi pune câteva felii de pere, pe fundul cratiţei, peste siropul de zahăr, aranjându-le în formă de raze.

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Freacă bine gălbenuşurile cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul şi crema începe să facă băşicuţe.

Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Dacă albuşurile stau ţepene când întorci castronul, e semn că sunt suficient bătute, în crema de gălbenuşuri adaugă albuşurile bătute, câte o lingură şi amestecă bine şi încet.

Adaugă în compoziţie cele două linguri cu ulei şi făina în ploaie, amestecând uşor. Desfă bicarbonatul în oţet şi adaugă-l în compoziţie, amestecând la fel de uşor.

Pune cratiţa cu feliile de pere în cuptorul încins, cam 5 minute, apoi scoate cratiţa şi toarnă puţină compoziţie, cât să acopere perele, apoi aşază feliile de pere rămase şi adaugă şi restul de compoziţie.

Dă totul la cuptor pentru 25-30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.