Desert: Mere pe paine

Printeaza

Mere pe paine din: franzela, mere, ulei, zahar, vanilie.

Ingrediente:Mere pe paine

  • 1 franzelă
  • 2-3 mere
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 1 pahar cu zahăr
  • vanilie

 

 

Mod de preparare:

Tăiaţi franzela felii groase de 1 cm, pe care le prăjiţi în ulei şi le scoateţi pe şerveţele ca să nu păstreze grăsime. Tăiaţi merele felii groase, fierbeţi-le în apă caldă în care aţi pus zahăr vanilinat.

După 5 minute, scoateţi-le, scurgeţi-le şi aşezaţi-le câte 2 felii de măr pe fiecare felie de franzelă.

In apa în care au fiert merele adăugaţi 1 pahar cu zahăr, fierbeţi până se îngroaşă uşor, turnaţi fier­binte peste feliile de franzelă pe care le-aţi aşezat pe un platou adânc.

Serviţi desertul cald sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.