Desert cu fistic

Printeaza

Desert cu fistic din: oua, faina, zahar, praf de copt, cacao, ulei, sare, afine, nuca, fistic.

Ingrediente:Desert cu fistic

  • 5 ouă
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 1 fiolă esenţă portocale
  • 200 g afine
  • 50 g nucă măcinată
  • 50 g fistic măcinat
  • zahar pudră

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Adaugi zahărul şi zahărul vanilat şi mixezi până când spuma devine tare şi lucioasă.

Freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu esenţa de portocale, apoi, cu o spatulă, le încorporezi în albuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi le omogenizezi în compoziţie. împărţi aluatul în două.

Incorporezi într-unul nuca, ca-caua şi fisticul. Tapetezi o tavă şi torni aluatul alb, apoi pe cel cu cacao şi amesteci uşor cu o furculiţă. Presari afinele şi dai la cuptorul încins 35-40 de minute.

Il decorezi cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.