Desert englezesc
PrinteazaAcest desert englezesc se prepară prin fierberea prafului de amidon tapioca, obţinută din rădăcina uscată a plantei de manioc.
Este similară unui alt praf de amidon, numit sago, obţinut din fecula sagotierului (Metroxylon sagu), originar din America de Sud.
Când se fierbe tapioca, se formează cocoloaşe gelatinoase fine, datorită cărora budinca este numită în limbajul şcolarilor „mormoloci de broască”.
Tapioca fiartă se toarnă într-o tavă de plăcintă, împreună cu lapte, zahăr şi arome, de exemplu scorţişoară. Budinca se coace până se formează o pieliţă, iar praful de amidon este fiert.
O variantă mai extravagantă a aceleiaşi reţete, budinca Colchester se obţine prin fierberea amidonului de tapioca în lapte, pe plită, împreună cu zahăr şi coajă de lămâie.
Budinca fiartă se toarnă într-o tavă de plăcintă, deasupra unui strat de fructe fierte înăbuşit şi se atoperâ cu un strat de cremă din ouă, urmat de un strat de bezea.
Budinca se serveşte cu sos de vanilie.