Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată

Printeaza

O reteta simpla de Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată din: panettone, mascarpone, zahar, galbenusuri, zahar vanilat, nuga, ricotta, zahar, fulgi de nuca de cocos, fulgi de migdale, cacao si alune de padure.

Ingrediente:Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată

pentru blat:

  • 250 g panettone (sau cozonac)

pentru spumă:

  • 300 g mascarpone
  • 75 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru bulgăraşii de nuga:

  • 130 g nuga
  • 200 g ricotta
  • 35 g zahăr

pentru bulgăraşii cu nucă de cocos:

  • 200 g ricotta
  • 40 g fulgi de nucă de cocos
  • 35 g zahăr
  • 30 g fulgi de migdale
  • 20 g cacao neagră

pentru bulgăraşii de ciocolată:

  • 200 g ricotta
  • 4 linguriţe cacao neagră
  • 70 g alune de pădure;
  • 40 g zahăr

 

Mod de preparare:

Taie felii de 1 cm grosime din panettone, apoi decupează din ele triunghiuri cu la­tura de 7-8 cm şi aşază-le într-o tavă. Dă-le la cuptor 10 minute, la 180° C, până când se rumenesc uşor. Bate gălbenuşurile cu zahărul până când devin spumoase.

Adaugă zahărul va­nilat şi crema mascarpone, amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă şi pune-o în frigider 1 oră.

Pune într-un castron din inox ricotta, zahărul, nuga tocată mărunt şi omogenizează-le bine. Formează bulete de mărimea unei nuci şi pune-le în frigider să se întărească.

Intr-un alt castron, pune ricotta, zahărul şi cacao neagră cernută. Amestecă bine şi formează biluţe de mări­mea unei nuci, tăvăleşte-le prin alu­nele prăjite şi sfărâmate şi pune-le în frigider.

Pune ricotta, zahărul şi fulgii de nucă de cocos într-un alt castron, amestecă şi formează biluţe de mărimea unei nuci.

Tăvăleşte-le prin fulgii de migdale şi presară-le cu puţină cacao cernută. Pune-le în frigider să se întărească.

Pune crema de mascarpone pe jumătate din triunghiurile de panettone cu ajutorul unui poş. Acoperă-le cu celelalte tri­unghiuri.

Aşază o buletă de nucă de cocos şi una de ciocolată deasupra. Pune-o pe cea cu nuga alături, pe farfurie. Serveşte imediat.

Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată

Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de cocos şi ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.