Desert delicios: Ecler cu vanilie
PrinteazaEcler cu vanilie din: oua, faina, apa, ulei, sare, budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, smantana.
- 6 ouă
- 200 g făină
- 250 ml apă
- 250 ml ulei
- 1 praf de sare
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr
- 800 ml lapte
- esenţă de vanilie
- 250 g ciocolată 52% cacao
- 50 g smântână
Mod de preparare:
Apa şi uleiul le pui într-o cratiţă pe foc, iar când clocotesc, adaugi praful de sare şi făina în ploaie, amestecând cu o lingură. Dai focul la mic şi mai laşi 2-3 minute, continuând să amesteci. Laşi compoziţia la răcit, apoi adaugi ouăle pe rând, amestecând cu ajutorul degetelor, până la omogenizarea compoziţiei.
Tai o pungă pentru congelator într-un colţ, cam 2-2,5 cm, pui o lingură de compoziţie în ea şi modelezi eclerele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Te ajuţi cu un cuţit trecut prin apă, pentru a forma dreptunghiuri egale. Laşi spaţiu între ele, deoarece vor creşte şi se vor lipi. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos, fără a deschide cuptorul primele 15 minute.
Prepari budinca de vanilie, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar la final pui şi esenţă de vanilie, după preferinţă.
Apoi o laşi la răcit amestecând din când în când. Eclerele coapte şi răcite le tai pe lungime, pentru a obţine un căpăcel pe care îl ridici şi pui 2-3 linguriţe de budincă, apoi îl apeşi uşor.
Aşezi eclerele pe un platou şi topeşti ciocolata într-un bol, pe baie de abur, iar la final adaugi şi smântână. Laşi puţin la răcit, apoi cu o linguriţă mică acoperi eclerele cu ciocolată, fără a curge pe margini. Le laşi la rece până se întăreşte glazura, apoi le păstrezi la frigider.
Pofta buna!