Desert delicios: Ecler cu vanilie

Printeaza

Ecler cu vanilie din: oua, faina, apa, ulei, sare, budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, smantana.

Ingrediente:Ecler cu vanilie

  • 6 ouă
  • 200 g făină
  • 250 ml apă
  • 250 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 6 linguri zahăr
  • 800 ml lapte
  • esenţă de vanilie
  • 250 g ciocolată 52% cacao
  • 50 g smântână

 

Mod de preparare:

 

Apa şi uleiul le pui într-o cratiţă pe foc, iar când clocotesc, adaugi praful de sare şi făina în ploaie, amestecând cu o lingură. Dai focul la mic şi mai laşi 2-3 minute, continuând să amesteci. Laşi compoziţia la răcit, apoi adaugi ouăle pe rând, amestecând cu ajutorul degetelor, până la omogenizarea compoziţiei.

Tai o pungă pentru congelator într-un colţ, cam 2-2,5 cm, pui o lingură de compoziţie în ea şi modelezi eclerele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Te ajuţi cu un cuţit trecut prin apă, pentru a forma dreptunghiuri egale. Laşi spaţiu între ele, deoarece vor creşte şi se vor lipi. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos, fără a deschide cuptorul primele 15 minute.

Prepari budinca de vanilie, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar la final pui şi esenţă de vanilie, după preferinţă.

Apoi o laşi la răcit amestecând din când în când. Eclerele coapte şi răcite le tai pe lungime, pentru a obţine un căpăcel pe care îl ridici şi pui 2-3 linguriţe de budincă, apoi îl apeşi uşor.

Aşezi eclerele pe un platou şi topeşti ciocolata într-un bol, pe baie de abur, iar la final adaugi şi smântână. Laşi puţin la răcit, apoi cu o linguriţă mică acoperi eclerele cu ciocolată, fără a curge pe margini. Le laşi la rece până se întăreşte glazura, apoi le păstrezi la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.