Desert delicios: Crema de zahar ars

Printeaza

Crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar, mirodenii.

Ingrediente:Desert delicios: Crema de zahar ars

  • 1 l lapte dulce
  • 8 ouă
  • 10-12 linguri zahăr, mirodenii (vanîlie, coajă de portocală, scorţişoară – după gust).

 

Mod de preparare:

Laptele, ouăle, jumătate din zahăr şi mirodeniile se bat bine cu mixerul (sau cu furculiţa), obţinându-se o compoziţie de consistenţa celei pentru clătite.

Separat, într-o cratiţă de 2,5-3 I se pune cealaltă jumătate de zahăr şi se dă la foc domol. Când zahărul se topeşte, se ia cratiţa de pe foc şi prin mişcări ale cratifei şi cu ajutorul unei linguri (cu dosul ei) se acoperă fundul cratitei şi părţile laterale mai mult de jumătate cu siropul fierbinte.

Atenţie: Siropul nu trebuie ars – culoarea sa trebuie să fie aurie! Se lucrează rapid, altfel zahărul se întăreşte înainte de a fi întins pe toată suprafaţa cratifei!

In cratiţa încă fierbinte se toarnă compoziţia iniţială, de consistenţa materialului pentru clătite (eventual, puţin mai fluidă). Se pune apoi cratiţa la cuptor, pentru circa 1 oră. Când este gata, se încearcă cu un pai sau clătinând cratiţa. Consistenţa uneicreme trebuie să fie cam ca aceea a piftiei bine închegate.

La cuptor, focul trebuie să fie mai mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.