Desert de visine cu mac si inghetata

Printeaza

Desert de visine cu mac si inghetata din: inghetata de visine, visine, visinata, inghetata de vanilie, mac macinat, sca vegetala, cirese confiate.

Desert_de_visine_cu_mac_si_inghetata

Ingrediente:

  • 400 g inghetata de visine
  • 125 g visine fara samburi
  • 4 cl visinata
  • 400 g inghetata de vanilie
  • 30 g mac macinat
  • 200 g frisca vegetala
  • cirese confiate

Mod de preparare:

Se desprind blocuri de îngheţată de vişine şi se bat cu mixerul. Se tapetează cu această îngheţată pereţii unui castron circular de cca 1l. Se dă la congelator timp de cel puţin 60 min. Se lasă vişinele proaspete să se marineze în vişinată timp de cca 60 min.

Se scurg vişinele. Apoi se bate cu mixerul jumătate din cantitatea de îngheţată de vanilie şi se înglobează vişinele. Se aşază deasupra îngheţatei de vişine, ca un al doilea strat. Se mai dă la congelator 60 min.

In cele din urmă se pre­pară o cremă din restul de îngheţată de vanilie, în care se înglobează macul măci­nat; se aşază la mijlocul tor­tului. Tortul se păstrează la congelator până în-momen- tul servirii. înainte de ser­vire se introduce forma în apă caldă şi se răstoarnă tortul.

Se bate frişca. Se ornează tortul după fantezie, cu rozete de frişcă şpriţată, frun­ze de lămâiţă proaspete, precum şi boabe de cireşe confiate.

Desert de visine cu mac si inghetata

Desert_de_visine_cu_mac_si_inghetata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.