Desert de visine cu cicolata amaruie si bezea

Printeaza

Desert de visine cu cicolata amaruie si bezea din: albuşuri, zahăr, ciocolată amăruie, vişine, zahăr vanilat, frişcă, gălbenuşuri, cacao, ciocolată rasă.

Desert_de_visine_cu_cicolata_amaruie_si_bezea

Ingrediente:

  •  3 albuşuri
  •  360 g zahăr
  •  100 g ciocolată amăruie
  •  500 g vişine
  •  2 plicuri zahăr vanilat
  •  600 g frişcă
  •  5 gălbenuşuri
  •  1 lingură cacao
  •  50 g ciocolată rasă

Mod de preparare:

Bezea: se bate albuşul cu 200 g zahăr; se şpriţează pe hârtie de copt un blat de tort şi câteva bezele mici. Se coc la cuptor 2 ore, la cca 85° C. Blaturile de bezea se ung cu ciocolată topită.

Vişinele fără sâmburi se fierb cu 5 linguri apă şi 40 g zahăr 5 min. şi se pasează. Gălbenuşurile se bat la bain- marie cu 120 g zahăr tos şi zahăr vanilat. Se lasă să se răcorească. Se înglobează frişca bătută.

Se împarte în două compoziţia: în jumăta­te se înglobează cacao şi ciocolată rasă, iar în cealal­tă, piureul de vişine. Se aşază pe blat crema de ciocolată, apoi cea de vişine. Se dă la congelator 8 ore. Se scoate şi se deco­rează tortul.

Desert de visine cu cicolata amaruie si bezea

Gheata_de_visine_cu_cicolata_amaruie_si_bezea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.