Desert de post: Strudel cu mere

Printeaza

Strudel cu mere de post din:  foi de placinta, mere, zahar, nuca de cocos, stafide, lamaie, vanilie, scortisoara, margarina, ulei.

Ingrediente:Desert_de_post_Strudel_cu_mere

  • foi de plăcintă (din comerţ)
  • 1 kg mere
  • 200 g zahăr
  • 100 g nucă de cocos rasă
  • 100 g stafide
  • zeamă de lămâie
  • vanilie
  • scorţişoară
  • 100 g margarină
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă merele şi apoi se taie în bucăţele mici. Merele se pun într-un castron, cu zahărul şi zeama de la o lămâie, şi se lasă câteva ore. Apoi se storc si se amestecă împreună cu nuca de cocos rasă, stafidele, scorţişoara şi vanilia.

Amestecul se întinde pe foile de plăcintă unse cu margarină, se rulează, apoi se aşază într-o tavă unsă sau cu hârtie pentru copt. Se unge fiecare rulou cu ulei şi se presară cu puţin zahăr. Se coace la foc potrivit.

După ce s-a copt şi răcit, se taie în bucăţi.

 

Strudel cu mere

Desert_de_post_Strudel_cu_mere

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.