Desert de pepene verde in jeleu de menta

Printeaza

Desert de pepene verde in jeleu de menta din: pepene verde, foi de gelatina, apa, frunze de menta, fructoza si menta.

Ingrediente:Desert_de_pepene_verde_in_jeleu_de_menta

  • 1 sfert de pepene verde de circa 600 g
  • 3 foi de gelatina
  • 30 cl apa
  • 2 linguri cu frunze de menta tocate
  • 50 g fructoza (sau 100 g zahar pudra)
  • 8 frunze de menta intregi

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi coaja şi scoateţi seminţele pepenelui. Tăiaţi pulpa cubuleţe şi puneţi-le în 4 cupe mici. Băgaţi cupele în frigider. Puneţi foile de gelatină la înmuiat într-un bol cu apă rece. Puneţi apă la fiert într-o crăticioară şi, cînd clocoteşte, luaţi cră- ticioara de pe foc, adăugaţi menta tocată, acoperiţi 10 minute, pentru a obţine o infuzie.

Strecuraţi frunzele printr-o strecurătoare fină şi turnaţi din nou infuzia îri.cratiţă. Puneţi cratiţa din nou pe foc domol, adăugaţi foile de gelatină bine scurse şi fructoza (sau zahărul pudră), apoi amestecaţi pînă ce aceste două ingrediente se topesc. Scoateţi cupele din frigider şi turnaţi siropul de mentă peste cuburile de pepene.

Lăsaţi să se răcească la temperatura camerei, aşezaţi 2 frunze de mentă deasupra fiecărei cupe, înainte ca jeleul să se prindă, şi băgaţi cupele în frigider timp de 2 ore.

Desert de pepene verde in jeleu de menta

Desert_de_pepene_verde_in_jeleu_de_menta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Catalina Nicolici

    Foarte simplu si bun desertul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.