Desert de gris cu afine
PrinteazaDesert de gris cu afine: lapte, gris, zahar brun, zahar vanilat, unt, sare, dulceata de afine, frunze de menta.
- 1 I lapte dulce
- 200 g griş
- 4 linguri zahăr brun
- 1 pliculeţ zahăr vanilinat
- unt, cât o nucă
- 1 praf de sare
- dulceaţă de afine
- frunze verzi de mentă aromată, pentru décor
Mod de preparare:
Aşezi laptele la fiert împreună cu zahărul brun, un praf de sare, zahărul vanilinat şi bucăţica de unt.
Când laptele începe să clocotească, adaugi grisul “în ploaie”, amestecând continuu cu un tel-pară, pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, timp de 6-7 minute, până când grisul se umflă şi compoziţia devine vârtoasă.
Dai vasul deoparte de pe foc, împărţi grisul în holurile pentru servit şi garniseşti cu dulceafă de afine (sau altă dulceafă preferată de micuţul tău).
Pentru ca atracţia pentru desertul preferat să fie deplină, decorezi cu frunte verzi de mentă aromată.
Desert de gris cu afine
Pofta buna!